07 юли 2009

Молитвено ръководство - ДЕН ПЪРВИ

ВТОРНИК, 7 юли
„Мускулите” на вярата

Библейски текстове:
„...но вяра, която действа чрез любов.” (Гал. 5:6)
„Моля се това общение в твоята вяра да действа така, че да познаят всичкото добро, което е в нас, за слава на Христос.” (Филимон 6)
„Защото както тялото, отделено от духа, е мъртво, така и вярата, отделена от дела, е мъртва.” (Яков 2:26)

Истината е, че не е нужно да знаеш много, за да живееш дълъг и здравословен живот. Слонът например изяжда по 80 фута. Вашият живот няма да пострада или да бъде съкратен, ако не знаете това, но може би ще уважавате повече работниците в зоологическата градина. Научих, че тялото на слона има 100 000 мускула. Виждали ли сте слон в пустошта, който да е особено пластичен, използвайки мускулатурата си? Представете си да ви блъсне едно такова туловище! Слоновете могат да повдигат около 500 фута, а това е голямо количество фъстъци.
Смятам, че вярата е съставена от 100 000 духовни мускула и ги тренираме точно както тренираме физическите си мускули. Разтягаме ги и се упражняваме, за да ги поддържаме във форма. Колкото повече използваме мускулите на вярата, толкова повече заякват те. Заздравявайте вярата си всеки ден, като показвате любов към своите ближни. Бъдете действени християни, защото „вярата, отделена от дела, е мъртва”.

Молитва: Господи, нека вярата ни бъде силна и любовта ни – изобилна. Амин.
Роуз Марковиц (Далас, Тексас)
Адаптирано и вдъхновено от блога evotional.com на Марк Батерсън

Няма коментари:

Публикуване на коментар