29 септември 2009

ДУХОВНА МАННА

ВТОРНИК, 29 СЕПТЕМВРИ 2009

Божието време

Прочит: Псалм 37

„Предай на Господа пътя си; и уповавай на Него и Той ще извърши очакването ти.”

(Псалм 37:5)

Един ден научих много важен урок за правенето на торта. След като смесих всички съставки, изсипах сместа във формата за печене и я сложих в печката. След 40 минути оттам се носеше такъв приятен аромат, че аз започнах да надничам през стъклото с нетърпение. Видях, че тортата се беше надигнала и изглеждаше добре, затова отворих фурната и я извадих. Повиках мама, показах и тортата и я помолих да я опита. Но когато тя забоде вилицата в нея, видяхме, че отвътре не беше добре изречена. Мама ми каза да я оставя да се пече още 5 минути.

Тази случка ми напомни колко сме нетърпеливи, когато очакваме отговори на молитвите си. Очакваме бързи отговори, без да разбираме, че понякога бързото разрешение на някои въпроси може да влоши нещата. Аз често имам нужда да си напомня, че Бог винаги действа на точното време – нито по-рано, нито по-късно. Трябва да Му се доверим, защото Той иска най-доброто за нас и ще се прославя в живота ни, както толкова пъти е ставало.

Молитва: Господи, прости ни, че сме нетърпеливи. Напомняй ни, че Ти не се ръководиш от човешките представи за време и че Твоите планове са съвършени. Амин.

Мисъл за деня: Божието време е различно от нашето и за разлика от нашето, е съвършено.

Марселина Кумаласари (Индонезия)

Да се молим за: ТЪРПЕНИЕ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар