22 януари 2010

Помощ за бедстващите методисти в Хаити




Всички дарения, събрани на богослуженията на 24 и 31 януари, ще бъдат изпратени в помощ на пострадалите семейства от Методистката църква в Хаити.

Тази инициатива е отговор на писмото, което получихме от пастор Бедрос Алтунян, Суперинтендант на Евангелска методистка епископална църква в България:


До всички пастири и проповедници на ЕМЕЦ в България
До всички Методистки църкви в България

От секретариата на Епископа получихме тревожно писмо за бедственото положение в Хаити. Заедно с голямата национална трагедия за целия народ, нашето внимание е насочено към нуждите на Методистката църква в Хаити. Тя наброява 12 000 членове. В много голяма нужда са пострадалите семейства на много пастири и миряни на църквата. Разрушени са църковни сгради, училища на църквата и една клиника.

Има апел към нас да подпомогнем бедстващите семейства със средства от специален дискос. Моля ви да уведомите тази неделя във всички църкви за голямата нужда на наши братя и сестри и следващата неделя (31 януари) да се събере дискоса. Уведомете веднага офиса във Варна за събраните дарения, а секретариата в Цюрих ще направи необходимото, за да достигнат възможно бързо до нуждаещите си.

Църквата в България е получавала многократно подобни дарения при бедствия и кризи, събирани от Методистки църкви от много страни. Днес имаме възможност да покажем на дело нашата солидарност и съпричастност.

С благодарност за вашата жертва

П-р Б. Алтунян

Няма коментари:

Публикуване на коментар