12 юли 2009

Молитвено ръководство - ДЕН СЕДМИ

НЕДЕЛЯ, 12 юли
Над всичко друго


“Онзи, Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как няма да ни подари заедно с Него и всичко?” (Римляни 8:32)

В този идвънредно богат, разнообразен, многоцветен свят ние се нуждаем от надеждни ориентири и опорни точки. Иначе се лутаме без посока. Ние, християните, намираме такава опорна точка в Христос. Само Той може да нареди пъзела на нашия живот, поставяйки всяко парченце на правилното място. Знам, че няма друг като Него.
Сега, когато наричам себе си християнин и смирено вярвам, че съм посветен, продължавам да получавам доказателства, че не съществува друга истинска опорна точка. Да си християнин, не е лесно. Всеки ден ние трябва да избираме между Христос и всичко останало. Убедени сме, че в крайна сметка Христос ще удържи победа над всичките Си противници и че това ще бъде една победа на Любовта. Тази надежда ни окуражава да устоим до края, когато ще споделим победата с нашия Господ. Дотогава провалите и страданията ще продължат да бъдат неотделима част от нашия път. Но си струва да извървим този път с Христос. Струва си повече от всички пари на света и дори повече от самия свят.

Молитва: Святи Отче, напомняй ни всеки ден за силата на Своята любов. Благодаря Ти, че ни обичаш толкова много, че даде Своя единороден Син за нас. Любовта Ти ни дава сила да продължим въпреки всички страдания, провали, разочарования, самота и болка. Отвори духовните ни очи да видим даровете на Твоята благодат, с които можем да победим себе си и този свят. В Неговото победоносно име се молим. Амин.

Ивайло Иванов (Русе, България)

Няма коментари:

Публикуване на коментар